Prerušenie štúdia

Prerušenie štúdia

Odoslaťod zweigy Št Máj 28, 2009 10:00 pm

Ak chcem hovoriť o prerušení štúdia musím vychádzať predovšetkým zo § 64 zákona o vysokých školách a štúdijného poriadku konkrétnej vysokej školy. Tvoj štúdijný poriadok upravuje :

a) podmienky za, ktorých možno na žiadosť prerušiť štúdium,
b) dĺžku na, ktorú možno štúdium prerušiť. Práve preto je nutné vedieť aká je úprava v tomto štúdijnom poriadku lebo zákon je len rámcový. Ak sa ti nechce

veľmi čítať štúdijný poriadok, ostáva jediné - štúdijné, štúdijné, štúdijné. Napr. Tieto podmienky stanovuje štúdijný poriadok na TUKE ale aj EUBA nasledovne :

1. prerušiť možno na semester, či akademický rok.
2. bez udania dôvodu na 1 rok, 3. zo zdravotných a vážnych osobných dôvodov najviac na 2 roky.

Avšak počas celého štúdia nemožno prerušiť na najviac 2 roky dokopy. Formulár pre žiadosť o prerušenie štúdia nájdeš tu na NNP.sk http://nechodimnaprednasky.sk/prednaska ... usenie.doc Žiadosť sa podáva najneskôr na začiatku akademického roka, či letného semestra. Tvoju žiadosť potom schvaľuje dekan alebo v určitých prípadoch rektor univerzity. Celé je to ale trochu odlišné pri doktorantoch :) Dúfam, že to bolo užitočné ..
Obrázok používateľa
zweigy
Site Admin

Založený: Pi Jan 18, 2008 2:02 pm

Re: Prerušenie štúdia

Odoslaťod laine Po Júl 27, 2009 7:59 am

Potrebovala by som vedieť, ako vyzerá odpoveď - povolenie dekana, ktorý dostanú študenti po prerušení štúdia. Bol by niekto taký dobrý, kto už štúdium prerušil, a poslal by mi to na email sz.dori@szm.sk? Ďakujem...
laine

Založený: Po Júl 27, 2009 7:52 am

Re: Prerušenie štúdia

Odoslaťod miaezechiel Št Mar 25, 2010 7:21 pm

Chcela by som sa opytat aka je dlha lehota od podania ziadosti o prerusenie studia po vyjadrenie dekana a ako je to s poplatkami pri preruseni a naslednom prestupe nas inu fakultu v ramci skoly alebo na inu univerzitu?
dakujem krasne za odpoved
miaezechiel

Založený: Št Mar 25, 2010 12:30 pm

Naspäť na Problémy so štúdiom

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

web counter